On se kiva, ku jaksaa/kerkii päivitellä minkään laista "päiväkirjaa". Koko kesä melkeen ohi, ja kertaakaan ei oo mitään saanu rustailtuu. Toivottavasti kuvat kertoo tästä(kin) kesästä enemmän ku sanat, koska kuvia on tullu räpsittyä aikasen runsaasti. Mutta jos sitä kokois tän kesän suurin piirtein jotenki sanoiksikin.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Lauantaina, sillon ku koulu loppu, oli haikee, mutta kuitenki onnellinen olo. Yks etappi, luokkakaverit, luokanavalvoja ja opettajat takanapäin. Kyllä sitä tuli muutama kyynel vuodatettua, sille ei mahtanu mitään. Samana päivänä oli vielä sukulaisen ylioppilasjuhlat, ja kerranki oli kivaa, koska sain olla keittiössä apuna. Oli siis tekemistä, eikä sitä normaalia sukulaisten seassa olemista.

Eka viikko tuli vietettyä kotona, kavereiden kanssa jokusen kerran tuli oltua, mahdollisimman vähän kotona kotona, koska siellä oli kuuma ja meteliä (julkisivuremontti). Viikonloppuna lauantaina suuntasin kohti Helsinkiä ja Senaatintoria, Hanna oli siellä esiintymässä. Näin Hanna-fani kamuja ja värjöteltii lavan edessä useampi tunti. Keikan aikana onneks lämpes, ku heilu mukana. Oli tosi kivaa, vaikka kiireellä jouduinki lähtemään sieltä, koska lähettiin vielä illalla ajamaan kohti Itä-Suomea, serkkujen luokse.

Kaks viikkoa mennä hujahti vikkelään serkkujen kanssa ollessa. Yhillä synttäreillä tuli käytyy ja kaupassa joka päivä.. xD Oli tosi kivaa, vaikka hermot meni yhellä jos toisella niihin kahteen riiviö-serkkuun. Juhannus viikolla mentii possun (pikkuveli) kaa mummon ja papan luokse "mökille". Iskäki tuli sinne. Siellä vietettiin mökkielämää puolisen toista viikkoa, koska jäätiin mummon ja papan avuks hommiin sinne, vaikka iskä lähtiki takas töihin. Mökiltä sitte viikonlopuks takas serkuille ja eka lauantaina "shoppailee" paitaa serkun rippijuhliin ja sitte TikTakkii serkkutytön kanssa kattomaan Imatran jolleki festivaaleille. Oli ilonen yllätys toi TikTak livenä, vois vaikka mennä toisenki kerran kattomaa.

Sunnuntaina rippijuhliin, oli kiva kuunnella niitä riparilauluja, mitä siellä laulettiin yhessä/kuunneltii. On ne vaan niin nättejä/hauskoja lauluja, muistoja muiston perään tuli siellä kirkossa ollessa omalta riparilta viime kesältä. Oli siellä sattumalta kotikulmiltaki yks tuttu.

Maanantaina iskä ja M tuli kans serkkujen luokse, ku äiti oli lähteny. Se ja tiistaipäivä vietettiin siellä. Tiistaina kyllä käytiin Lappeenrannassa porukalla, minä, possu, iskä, M ja T&T serkkujen kanssa. Sataman hiekkalinnoilla käytii (hiekkakakkuja tekemässä xP) ja polkuautolla ajeltii. Tiinan tuvasta (mainostusta) käytiin syömässä "Hanna-vedyt" kuka minkäkilaisena versiona, itse söin atomin savukinkulla, joka oli muutes aikasen hyvää!

Tiistaiaamuna aikanen herätys ja suunta kohti Helsinkiä ja satamaa. Lähettiin aluks vajaan viikon kestävälle Baltia-reissulle, joka sitte venyki yheksän päivään. Ekaks oltiin pari päivää perhetuttujen luona Pärnussa. Käytiin mulle hankkimassa uudet lasit ja illalla mentii oikee juhlavaatteissa ravintolaa (sain pitää ihanaa juhlahamettani ja juhlasandaaleita). Siellä sitte syötii ja iskä tilas laskun, possu kerkes kattoo sen hinnan ennen ku tarjoilija haki kuitin ja maksun pois. Sitte maksuväline tuli takas uuden kuitin kera. Iskä nappas sen vaan kukkaroonsa, mutta alettiin sitte kinuamaan tietoa, paljonko ruuat makso. Iskä sitte kaivo sen ja katto ja sano jonku summan, joka oli yhden numeron pidempi kuin possun näkemä summa. Tarjoilijalta oli vahingossa mennyt ylimääräinen nolla keskelle lukua, joten lasku oli huimaava. Asia kuitenkin onneksi huomattiin ajoissa ja se on korjattu. Mutta tuosta saamme kiittää vain ja ainoastaan possua, joka oli katsonut edellisen kuitin.

Torstaina jatkettin sitten matkaa kohti Latviaa. Ensin oli tarkoitus ajaa Latvian läpi, mutta jäätiinkin sinne sitten kuitenkin pariksi yöksi. Ekana iltana yhdeksän aikaan etsittiin hotellia melko korvesta, tai oli siinä ranta lähellä, mutta kuitenkin. Matka Pärnusta hotelliin Latviassa kesti lähemmäs 9 tuntia, osa syy oli se, että eksyttiin Riikaan juuri pahimpaan ruuhka-aikaan ja sen läpi ajamisessa kesti vajaa kaksi tuntia. Löydettiin sitten joku metsästysaiheinen hotelli ja siellä sitten yövyttiin kaksi yötä. Eka yö meni rauhallisissa merkeissä, mutta tokana iltana & yönä hotellin aulassa ja ravintolassa oli häät, ja niissä venyi lähemmäs kolmea, joten korvatulpat korvissa sai nukkua.

Latviasta sitten suunnattiin kohti varsinaista kohdetta, joka kylläkin selvisi meille muille (mulle, possulle ja M:lle) vasta matkan aikana. Iskä oli jostain lukenut Liettuassa olevasta rantakohteesta nimeltä Palanga, johon hän halusi päästä. Siellä sitte oltiinki kolme yötä. Palangaa voisi kuvailla lyhyesti, että se on kuin esim. Playa del Inglés Gran Canarialla, tai joku muu vastaava turistikohde etelässä. Mutta Palanga oli kuitenkin kivempi, koska se oli pienempi ja "kotoisampi" ja se oli lähempänä, joten matka ei maksanu niin paljon. Siellä oli yksi kunnin kävelykatu, joka johti rantaa, ja jonka varrella oli kaikenlaisia kojuja, joissa myytiin aika samantapaisia matkamuistoja, ja monia ravintoloita ja kahviloita ja muita huvituksia. Oli siellä myös muita kauppakatuja, joissa oli enemmän vaatekauppoja ym..

Ravintoloissa syötiin joka ilta, ne olivat todella halpoja verrattuna Suomen hintoihin, vaikka olimme pahimpana turisti aikana siellä (hotelienkin hinnat ovat talvella puolet kesäkauden hinnoista xD). Pari päivää vietettiin täysin Palangassa, keskustassa pyörien ja rannalla oleillen.

Yhtenä päivänä vietettiin n. 7 tuntia kauppakeskuksessa läheisessä kaupungissa. Se kauppakeskus oli muuten näkemisen arvoinen. Käytävä yhteen suuntaan oli varmastikin jotain lähemmäs kilometri ja kauppoja ja putiikkeja oli vieri vieressä. Ravintoloitakin sinne mahtui useampikin ja isoja ruokakauppojakin pari ja jäähalli rakennuksen keskeltä. Söimme keskuksessa olevassa "tuulimylly"-ravintolassa, joka oli hieno. Siinä oli oikeasti tuulimylly ja jotain "puroja" ja kaikkea muuta jännää. Kaupoissa kiertelyn jälkeen jalat olivat kipeät, mutta kädessä olevasta kassista löytyi todella kivat kengät, joita olin etsiny. Aiemmin samassa kaupungissa pyörittiin sen keskustassa, enne keskukseen menoa, ja löysin yhdestä niistä monista kenkäkaupoista, joissa kävimme, aivan todella kivat kengät. Ne oli kirkkaan siniset (se vaaleampi versio) vaaleankirkkaanvihreällä "koristellut" ballerinojen ja tennareiden sekotukset. Ekasta kaupasta ei löytynyt oikeaa kokoa, joten etin niitä sitten keskuksen kenkäkaupoista. Pitkän etsinnän jälkeen löysin kaupan, jossa myytiin samanlaisia ja sieltä löytyi oikea koko. Harkinnan jälkeen halusin, että ne ostetaan. Muuta ei sitten oikein löytynyt.

Palangassa halusin päästä jonakin iltana valokuvaamaan auringonlaskun. Se oli hienoa, mutta harmiksi satuimme pilvisen illan valitsemaan. Mutta onneksi aurinko tuli kuitenkin juuri ennen mereen humpsahtamista pois pilvien takaa. Oli hienon näköistä nähdä, kun se aurinko oikeasti "vajosi mereen". 141990.jpg

<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />

Osa kuvista on EPÄÄÄSELVIÄ, mutta en mahda sille mitään, huono kamera.

Pitää jatkustella aamusella vaikka, tai joskus, nyt lähen tutimaan.